Translate

Thursday, 7 September 2017

Artist de Duminica…


“Tu de ce nu expui cu artistii din oras? Ai vazut ca sunt cunoscuti, admirati si apar si in ziare….!?” …Raspunsul meu este intotdeuna : “pentru ca nu sunt un artist de Duminica….!”
Sincer vorbind eu nu traiesc  din laude, aplauze sau articole siropoase scrise prin ziarele  din zona…eu traiesc din arta! 
Cand tot expui intr-un oras si realizezi ca romanii din zona cu masini scumpe (ciocoii vechi si noi…) nu au bani si nu cumpara nimic din lucrarile tale intelegi repede ca pierzi timpul…
Diferenta dintre mine si un “artist de Duminica” este ca eu nu mai am orgolii, mandria de a fi cunoscut si apreciat intr-un oras mort economic, dar plin de masini foarte scumpe…!
Majoritatea “artistilor de Duminica” au deja un loc munca, iar arta pentru ei este pe plan secundar, doar un hobby, nu traiesc din asa ceva astfel ca nu mai conteaza daca oamenii au sau nu au bani si nimeni nu le cumpara lucrarile…. Ei sunt "abonati" la orice vernisaj, si cred eu ca pentru ei este ca un drog sa fie mereu in centrul atentiei,  sa faca parte din “lumea artei contemporane”…!
Pentru "artistii de Duminica" nu mai conteaza ca nu vand nimic, important este sa apara periodic  in ziare cu inca un titlu "strident", care le sublineaza maretia si mandria artistica ce caracterizeaza pe majoritatea locuitorilor din aceasta zona....!! :(
........................................................
Eu unul m-am retras departe de lumea dezlantuita si falsa, de mass-media locala ce scrie doar la comanda sau daca le oferi  “pretul corect”, departe de oficialitatile "culturale"  locale care doar in numele partidului "sprijina" artistii….!!
Culmea ironiei este sa ai comenzi din sate si comune din Modova dar mai putin  din orasul sau judetul meu….!
Nu sunt pesimist,  sunt doar un om practic ce nu are nevoie de articole si aplauze  care sa hraneasca stomacul gol…!
Degeaba esti o “vedeta” in oras ca asa spune ziarul cand tu nu ai ce pune pe masa….!
Asa ca ma descurc in felul meu si apar doar pe internet cu lucrarile mele din cupru sau sticla gravata,  pentru cine apreciaza ca sa spun asa ceva creat integral manual, fara cositor sau sudura, lucrat la rece doar din cleste si ciocan…
Este o onoare de fiecare data sa creez ceva pentru sufletul romanesc si va multumesc tuturor celor care au ales sa poarte ceva  creat de mine in cupru!
                                  Arta inseamna viata!


No comments:

Post a Comment