Translate

Wednesday, 21 June 2017

Doamna eu sunt un artizan sarac....


"Buna ziua domnule Hadaruga....Va admir de mult timp lucrarile...." bla, bla....Cand cineva ma lauda repede sunt in garda si atent sa vad ce ascund de fapt cuvintele frumos aranjate ... Apoi incepe..."Suntem onorati sa sa va invitam la un targ de mesteri unde sunt alesi unul si unul...." bla, bla...." unde nu gasiti chinezari ci doar lucrari de calitate" (cred ca stiu cum gandesc si au citit despre "aberatiile" mele cu si despre kitsch-ul din artizanatul romanesc).... Dupa ce-si termina repertoriul intreb direct care sunt costurile, raspund sec, politicos: "doamna eu sunt un artizan sarac si nu-mi permit sa particip la targuri scumpe!" Raspunsul meu socheaza cred eu de fiecare data si aduce tacerea in dialogul telefonic precum linistea rece si misterioasa din biserica....Apoi doamna isi scoate toti asii din maneca...."Dar cum reusiti sa vindeti daca nu participati la targuri?" Incerc sa explic simplu ca incerc sa ma descurc singur pe internet, deoarece costurile sunt mult mai mici decat participarea la oricare targ in tara....Vazand ca nu are cu cine, si din saracia mea nu poate sa-si castige existenta de absolvent de marketing , dialogul se incheie brusc si dintr-odata....! :)
Oricum niciodata nu am fost de acord "sa ajut" sa traiasca un organizator de targuri care in viata lui nu a creat nimic...Vrea bani? Dar nu de la mine! Daca ai terminat marketingul asta nu te opreste sa muncesti!....Banii mei sunt putini si munciti prin cautari in mine, in sufletul meu....!
Crezi ca-mi faci un favor invitandu-ma la targul tau? Gresesti , eu nu am nevoie sa fiu promovat si ajutat pe banii mei...Ma descurc singur in saracia mea....Daca folosesc ciocanul zilnic asta nu inseamna ca las creierul sa doarma....!
........................................................................................ Mie nu-mi este rusine sa recunosc, SUNT SARAC si nu-mi permit sa particip la targurile de "lux" din marile orase culturale . Nu stiu in ce masura lucrarile mele in cupru sau sticla sunt apreciate dar din experienta mea mai mult strainii apeciaza decat "consatenii mei" care mi-au s-a spus nu odata ca ce fac eu nu este mestesug popular romanesc, este altceva....Asa ca m-am retras incet in "munti si paduri" unde lucrez in taina in saracia mea simpla si curata iar cine vrea sa ma gaseasca, ma gaseste ....! Arta inseamna viata!

2 comments:

  1. Îmi place felul în care ginditi și va exprimați, atit prin cuvinte cit și prin necuvinte batute cu ciocanul.

    ReplyDelete
  2. Multumesc! Spun doar din experienta mea de viata ca om liber ce creeaza si gandeste liber! Pacat insa ca prea putini dintre artizani au curaj sa spuna lucrurilor pe nume si platesc .....! :(

    ReplyDelete