Translate

Friday, 14 April 2017

Artisti sau artizani cu sau fara site....


Cand mi se cer sfaturi in ceea ce priveste artizanatul, sau targuri, prima mea intrebare este : "ai un site..."?
Raspunsurile difera intre "nu m-am gandit", "nu am nevoie" sau de cele mai multe ori "nu am bani sa-mi fac un site..."
Putini dintre dumneavoastra care doriti sa traiti din arta constientizati intradevar "puterea" internetului, apoi din diferite motive va limititati doar la creatie si participarea la targuri sau expozitii...!
Am sa explic in felul meu simplu si cu multe greseli gramaticale cum spunea cineva , deranjat ca mi-am spus parerea in ceea ce priveste kitsch-ul din artizanat....despre importanta site-ului personal! :)
Sa  presupunem ca ati obosit sa tot participati prin tara la tot felul de evenimente si targuri care de la an sunt tot mai scumpe, indiferent ca ploua, ninge, bate vantul...trebuie sa fiti prezent  intrucat  nu ai alte alternative. Gresesc cumva?! Nu cred....
Asa esti nevoit sa-ti faci un site....sau blog, dar eu recomand si site si blog....
In ceea ce priveste site-ul daca nu-ti permiti sa platesti unei firme va recomand sa cautati orice platforme gratis, care desi sunt limitate in functii,  insa sunt o alternativa foarte buna, pentru un artizan fara bani!
Aici majoritatea va vor spune ca nu este profesional, ca nu da bine...eu stiu ce-i deranjeaza pe "ei" ca nu apelezi la serviciile lor contra cost....
Deci, pe motorul de cautare google nu-l intereseaza daca site-ul dumneavoastra este profesional sau nu, ci cat de mult iti promovezi site-ul, respectiv cuvintele cheie din descrierea produsului dumneavoastra....Si inca ceva, cand cineva doreste sa caute pe internet un produs nu o sa scrie in motorul de cautare " bratari din cupru in site profesional", scrie simplu pe google: "bratari din cupru".... ! Corect?! ;)
Dupa ce ati facut site-ul gratis, apoi incepeti sa adaugati adresa http//.... in descrierea fiecarei postari a lucrarilor dumneavoastra pe toate site-urile de socializare...Dau ca exemplu cazul meu, cand postez, in descrierea fiecarei lucrari in cupru, in final adaug :"...mai multe lucrari in cupru gasiti pe site-ul de prezentare: http://hadarugart.weebly.com..."Cine este curios va da sau nu un click pe link-ul site-ului si google va tine minte asta ( sper ...:)...)....Care este ideea principala , orice postare a lucrarilor dumneavoastra pe diferite site-uri de socializare, sa contina in descrierea lucrarii si adresa site-ului dumneavoastra...doar pentru clic-uri! :)
Si inca ceva, foarte important, sa stiti  cuvantul cheie a creatiilor dumneavoastra...Spre exemplu in cazul meu este cuvantul" cupru, si cand descriu produsul, repet voit acest cuvant in context astfel incat motorul de cautare google sa faca legatura intre "click-ul" vizitatorului si cuvintele cheie(dupa logica mea de om simplu din popor).... incat pe viitor cand cineva cauta bratari cupru, motorul de cautare prezinta site-ul cu lucrari din cupru....
Sper ca nu v-am zapacit, dar am vrut sa scot in evindenta cum puteti sa fiti vizibil pe internet fara sa aveti site profesional, platit inclusiv pentru publicitate...!
Cei drept aceasta metoda "fara bani", de artizan "sarac" nu da rezultate imediat ci dupa 7....12 luni, insa este verificata de mine!
Ar mai fi o solutie sa aveti cont pe diferite site-uri de "handmade", dar si acolo trebuie sa platiti ca sa fiti vazut si cunoscut....!
Sfatul meu este....asa cum ai avut curaj sa-ti traiesti viata prin arta, merita sa-ti faci singur publicitate pe internet, si nu mai depinzi de nimeni, doar de tine....!
Si inca un avantaj la distribuirea site-ului tau gratis , de unul singur pe internet fara sa platesti publicitatea, este ca motorul de cautare altfel implementeaza lucrarile tale in cautari decat platind "fortat" ....Cand robinetul cu bani se inchide, si pe google ai cazut brusc  in cautari, dar distribuind periodic( corectez- distribuind zilnic...) pe toate site-urile de socializare creatiile tale impreuna cu site-ul, sansele tale de a fi cunoscut depind doar  de perseverenta si rabdarea ta...! 
In speranta ca nu am scris cu multe greseli gramaticale...Arta inseamna viata!
No comments:

Post a Comment