Translate

Tuesday, 11 August 2015

Pescuitul ...o poarta spre filozofie


Cineva spunea ca, din om faci pescar ,dar din pescar nu mai faci om…
Ce poate fi mai frumos decat o partida de pescuit…!
Dimineata devreme ,cand linistea noptii  canta incet, te furisezi afara , urci in masina pregatita si te indrepti cu nerabdare spre balta.
Cand ajungi acolo , aerul proaspat si racoros  te trezeste la viata , sangele iti clocoteste , simti natura vie in fata ta. Incet scoti unditele si  le asezi pe suporturi. Apoi, fara graba pregatesti nada , special aleasa pentru pestii adormiti din stufuri, sa prinzi in sfarsit captura vietii tale …Visul oricarui pescar este sa prinda cel mai mare peste ,pestele de aur. Atunci vei fi  cunoscut ca unul din cei mai buni pescari care s-au nascut vreodata…
Cand priveam pluta si asteptam cu nerabdare sa “muste” pestele , sa-l simt cum se zbate in undita , gandul mi-a zburat departe… Ce vina au pestii ca nu inteleg ce  ascunde nada…?Ce vina au pestii ca nu stiu cat de inutil este sa fugi cu momeala in care se ascunde un carlig foarte bine ascutit…? Ce vina au oamenii care iau un imprumut bancar ?....Asa am facut legatura intre pesti si noi oamenii… Cum "Ei"pregatesc “nada” atent aleasa sa atraga “pestii” cu oferte care ti fura ochii si mintea, iar omul in neputinta  sa nu are rabdare sa cerceteze mai mult “momeala” si musca cu pofta , apoi “pestele” fericit pleaca in adapostul sau, si  cand nu se asteapta ,o contra il trezeste la realitate….!
Sunt cazuri cand paznicul baltii nu da mancare pestilor iar atunci pescarii prind foarte mult cu orice momeala….Sunt cazuri cand salariile sunt  foarte mici iar omul de rand cade usor prada oricarei oferte bancare…Si uite asa  oamenii sunt  precum  pesti intr-o balta , ametiti de nada cu E-uri, flamanzi din cauza nepasarii “paznicului” cad prada usoara oricarui “pescar” ….  Privind mai departe cand pescarul are cosul plin este privit cu admiratie de alti pescari , i se cer sfaturi, care e secretul unui pescuit de succes, cum este preparata nada sa atraga cat  multi pesti in scurt timp …Poate  tot asa si bancile sunt privite cu admiratie cand “incheie cu success” multe imprumuturi, au facut multi oameni “fericiti” ….”nada”atent aleasa  a dat rezultate , in final fiind o partida buna de “pescuit”….!?
Cand alegi sa fi vegan , se produce o schimbare spirituala  in tine si  privesti altfel  tabloul vietii  …Realizezi in cate "piese de teatru" esti obligat sa joci de mic copil  si  viata ta nu este diferita de a unui peste , care se crede liber de  cand se naste , insa sfarseste prin curiozitatea si "pofta sa de viata" in cosul unui pescar experimentat. :) 
2 comments:

  1. Frumos tare Mihai ce scrii tu aici. Ce zici de vegan, te-ai hotarat sa faci pasul? :)

    ReplyDelete
  2. Frumos tare Mihai ce scrii tu aici. Ce zici de vegan, te-ai hotarat sa faci pasul? :)

    ReplyDelete